🍪 Klanten beoordelen dapeppa met 9,6 / 10 🍪 gratis levering vanaf 30 euro 🍪 100% natuurlijke ingrediënten

Rozijnen wellen oliebollen

Hoe lang moet je rozijnen wellen voor oliebollen?

Rozijnen wellen voor oliebollen is simpel en helemaal met onze tips en tricks.

Leg de rozijnen 10 minuten in lauw water. Niet langer want dan verliezen ze hun smaak. Na het wellen het water afgieten en de rozijnen goed uitlekken in een zeef voordat je ze gebruikt in het Oliebollen beslag.

De lekkerste oliebollen maak je met rozijnen van goede kwaliteit. Bij Dapeppa maken we zelf zoveel mogelijk gebruik van biologische ingrediënten. Om oliebollen te maken, raden we dan ook rozijnen van goede kwaliteit aan, voor de lekkerste oliebol op oudejaarsavond!

Direct lekker oliebollen bestellen?

Bekijk het aanbod

Waarom moet je wellen?

Door de rozijnen te wellen voorkom je dat het droge fruit vocht uit het beslag of deeg trekt waardoor de Oliebollen sneller droog worden.

Gemakkelijk rozijnen wellen voor oliebollen

Rozijnen wellen voor oliebollen is het gemakkelijkste als je een bakje pakt waar de rozijnen ruimschoots inpassen. Vervolgens voeg je wat lauw water toe aan het bakje zodat de rozijnen helemaal onder water staan. Bij Dapeppa laten we de rozijnen altijd zo’n 10 minuten staan. De rozijnen nemen het water dan goed op. Dit proces noemen we het wellen. Na een tien minuten zijn de rozijnen goed zacht en giet je ze af. Laat ze even uitlekken. Het water heb je niet meer nodig. De gewelde rozijnen kun je vervolgens mengen in je oliebollen mix.

Krenten in plaats van rozijnen

Om lekkere oliebollen te maken, kun je ook kiezen voor krenten of ander gedroogd fruit in plaats van rozijnen. Ook kun je ervoor kiezen om een krenten- en rozijnenmix te maken. Of denk eens aan Cranberries oof abrikozen. Wanneer je krenten gebruikt voor je oliebollen, is het wederom belangrijk dat je krenten van goede kwaliteit koopt. Deze kwaliteit proef je namelijk altijd in het eindresultaat!

Oliebollen bakken

Kijk op deze pagina voor 10 tips hoe je zelf de lekkerste oliebollen bakt.

Lekkere Tip voor het wellen van rozijnen

Rum in plaats van water

Ook is het verrassend lekker om de rozijnen in rum of bijvoorbeeld limoncello of Grand Marnier te wellen in plaats van water. Dit geeft echt een bijzondere smaak aan je oliebollen. Probeer maar eens uit!

Probeer het zelf uit!

De lekkerste oliebollen bak je natuurlijk zelf! Probeer het rozijnen wellen voor je oliebollen zelf eens thuis uit en proef het resultaat! Het is ook leuk om een beetje te experimenten, door de rozijnen bijvoorbeeld eerst een kwartiertje te laten wellen en bij een volgende ronde meer dan een half uur. Proef je verschil? Wij zijn benieuwd naar je resultaat! Heb je nog vragen over deze techniek of de andere producten in onze webshop, zoals onze oliebollenmix? Stel die dan gerust telefonisch via 06 50845644 of stuur een e-mail naar hallo@dapeppa.nl.

Bekijk ook eens: Bakpakket koekjes | Koekjespot | Cake per post