🍪 Klanten beoordelen dapeppa met 9,6 / 10 🍪 gratis levering vanaf 30 euro 🍪 100% natuurlijke ingrediënten
lekkere hapjes bij bier

Lekkere Hapjes bij bier

Lekkere Hapjes bij bier

Welke hapjes zijn lekker bij bier?

Van 19 mei tot en met 29 mei is de ‘Week van het Nederlandse Bier’. Het doel van de organisatie ‘Week van het Nederlandse Bier’ is de consument te laten genieten van het Nederlandse bier. We helpen graag een handje mee met ideeen voor lekkere hapjes bij bier.

Bier in Nederland

Bier en met name speciaal bier zit enorm in de lift in Nederland. Er zijn inmiddels al weer meer dan 600 brouwerijen en vrijwel iedere stad of regio heeft weer zijn eigen bier. Er valt veel te ontdekken en te genieten. Ook het aanbod in zeer smaakvolle alcohol vrije bieren neemt enorm toe.

Bier Spijs Combinatie

We kunnen allemaal wel een bepaalde wijn noemen die goed bij vis past of misschien zelfs ook wel bij asperges. Dit kun je ook bij bier toepassen. Kijk maar een op de site Koken met bier.

Ook in restaurants zie je steeds vaker dat er een speciaal biertje word aanbevolen bij een bepaald gerecht. Een goed gekozen bier voegt zeer veel toe aan het gerecht.

Perfecte snackjes bij Bier

Wat is er fijner in het leven dan met je vrienden te genieten van elkaar. Het is een goede gewoonte wanneer je vrienden uitnodigt voor een borrel bij je thuis, om hier naast speciale biertjes, ook bijpassende hapjes voor in huis te halen. Niet zomaar een zak chips natuurlijk maar hapjes waar je laat zien net even wat extra je best te hebben gedaan.

Wat past er goed bij een biertje?

Ieder bier is natuurlijk anders en het is dan ook goed om te experimenteren met diverse bier / snack combinatie. Je kunt eventueel ook bij diverse goede bierwinkels / slijters om advies vragen.

Je kunt denken aan:

  • Worstjes / gehakt balletjes / charcuterie plankje.
  • Nootjes zoals walnoten, amandelen. Zorg ervoor dat ze niet te zout zijn. Hierdoor komt de smaak van het bier niet goed tot zijn recht. Ook niet te vette noten zoals pinda’s. Misschien wel lekker maar je glazen worden vet en dan slaat je de schuimkraag dood.
  • Kaas (probeer lekker extreme kaasjes zoals blauw ader kaas)
  • Brood (vrijwel dezelfde ingrediënten als bier :))
  • Bierbrood, brood gemaakt met bier. Dit sluit perfect aan.