🍪 Klanten beoordelen dapeppa met 9,6 / 10 🍪 gratis levering vanaf 30 euro 🍪 100% natuurlijke ingrediënten
tips om koekjes te maken

Vijf tips om koekjes nog lekkerder te maken

Vijf tips om koekjes nog lekkerder te maken

Vijf tips om jouw zelfgemaakte koekjes nog lekkerder te maken

Binnenkort een feestje of gewoon eens zin om koekjes te bakken? En probeer je dan gehaast alle ingrediënten bij elkaar te sprokkelen in de supermarkt? Iedere bakliefhebber herkent zich hier vast weleens in. Dapeppa wil jou het zo makkelijk mogelijk maken om zelfgemaakte koekjes te maken. Want geef toe, die zijn echt het lekkerst! Daarom geeft dapeppa jou vijf tips om jouw zelfgemaakte koekjes nog lekkerder te maken.

  1. Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen

Dit klinkt meer dan logisch, maar zorg ervoor dat je nog eens extra alle ingrediënten doorneemt. Hiermee voorkom je, dat wanneer je op het punt staat jouw koekjes te bakken, je vervolgens nog eens een extra bezoekje aan de supermarkt moet brengen. Wil je dit voorkomen? Probeer dan eens onze koekjespotten, waarmee je alle essentiële ingrediënten in 1 pot bij elkaar hebt.

  1. Zorg voor dezelfde vorm en dikte

Zorg ervoor dat je alle koekjes dezelfde vorm en dikte geeft. Zo worden alle koekjes geleidelijk hetzelfde gebakken en voorkom je dat het ene koekje verbrand is en de andere nog niet gaar is.

  1. Draai jouw bakplaat halverwege het bakproces om

De meeste ovens bakken aan de voorkant net ietsje anders dan aan de achterkant. Zorgt er dus voor dat je tijdens het koekjes bakken, 1 keer de bakplaat omdraait. Hierdoor kunnen alle koekjes even snel garen. Net als dezelfde vorm en dikte, voorkom je hiermee dat je verschillen krijgt in jouw koekjes.

  1. Laat de koekjes even rusten

De koekjes zijn klaar! Zeker met die heerlijke ovengeur is jouw bakcreatie moeilijk te weerstaan, maar wacht toch nog even voordat je de koekjes aanvalt. Ze zijn nog te zacht. Als je de koekjes even laat afkoelen worden ze lekker knapperig en kun je genieten!

  1. Vergeet niet om jouw koekjes te delen

Niets is leuker om jouw liefde voor bakken te delen met anderen. Nodig jouw familie en gezelligste vrienden uit voor de koffie of verras jouw buurvrouw eens met jouw zelfgemaakte koekjes. Heb jij al zin om te beginnen met bakken?

Klik hier voor nog meer baktips