🍪 Klanten beoordelen dapeppa met 9,7 / 10 🍪 gratis levering vanaf 30 euro 🍪 100% natuurlijke ingrediënten
Knuffelen met dapeppa!

Knuffelen met dapeppa!

Knuffelen met dapeppa!

Het begon allemaal eind 2014 toen Rick van Gendt van Happy Horse contact met ons opnam. Rick was de dapeppa koekjespotten tegengekomen bij de Winkel Te Leuk in Den Haag waar ook de knuffels van Happy Horse worden verkocht. Hij vond het logo en de uitstraling van dapeppa zo leuk dat hij dacht dit is ook leuk om een knuffel van te maken.

We zijn fan van de originele knuffels van Happy Horse en het idee dat er een dapeppa knuffel zou bestaan leek ons bijzonder grappig maar we dachten tegelijkertijd dat we ons op onze eigen producten willen focussen. Bovendien konden wij het wel leuk vinden maar wie zit er verder op een knuffel van dapeppa te wachten?

Een eerste versie van de peppaknuffel

Een van de eerste versies van de knuffel nog vol spelden en rare kleuren.

Ondanks de twijfel of we het moesten doen, spraken we toch niet heel veel later met Rick af. De eerste samples werden gemaakt en hij begon al een beetje te leven. We waren om. 

Waar botsten we tegen aan?

  • Aangezien dapeppa niet perfect is en ook enigszins asymmetrisch viel het niet mee om dezelfde onnozele blik van dapeppa te verwerken in de knuffel. Meerdere keren kwam, ondanks dat we aangaven dat de ogen scheef moesten zitten, een nieuwe versie uit China binnen en zaten de oogjes weer keurig recht en waren zijn oren weer even groot. Is ook raar.
  • De kleuren uitkiezen viel ook niet mee. Dapeppa komt echt in alle kleuren van de regenboog voor. We hebben ons maar zo veel mogelijk aan de originele tekening gehouden.
  • De lengte van de nek. Wat is dapeppa voor een wezen? Er zijn mensen die denken dat het een giraffe is. We hebben het wel eens aan hem gevraag. Echt een duidelijk antwoord krijgen we niet. We houden het er maar op dat het een eigenwijs wezentje op zich zelf is: Een dapeppa.
  • Alles bij elkaar heeft het traject van idee tot het moment dat de dapeppa knuffels aankwamen in de haven van Rotterdam, anderhalf jaar geduurd.

Kees van Rijen met dapeppa knuffel

De creator van het dapeppa logo: Kees van Rijen

Maar nu zijn ze er. Ze zijn goedgekeurd door de creator van dapeppa, wij vinden hem fantastisch en ze zijn in twee formaten te koop. De kleine is 32 cm lang en de big dapeppa is zelfs 85 cm lang.

Producten