🍪 Klanten beoordelen dapeppa met 9,6 / 10 🍪 gratis levering vanaf 30 euro 🍪 100% natuurlijke ingrediënten
Hoe is dat nou, stage bij Dapeppa?

Hoe is dat nou, stage bij Dapeppa?

Hoe is dat nou, stage bij Dapeppa?

Hoi! Evien hier.

Ik heb de afgelopen 13 weken stage gelopen bij Dapeppa. Als packaging design student aan de HAS Hogeschool heb ik me bij Dapeppa bezig gehouden met het verbeteren van het Dapeppost concept, de lekkerste bakmix door de brievenbus. Daarnaast heb ik aan allerlei zij-projecten mee mogen werken. In dit stukje vertel ik jullie meer over mijn ervaring.

Het eerste wat me opviel in het sollicitatiegesprek bij Dapeppa, was de energie die er aanwezig is om continu te blijven vernieuwen met vrolijke producten. Dit is dé manier om mij enthousiast te krijgen over een bedrijf. Daarnaast vond ik het fijn dat er echt wordt gekeken naar waar jouw kwaliteiten liggen en op welke manier deze bij Dapeppa tot zijn recht kunnen komen. Ook wordt er rekening gehouden met wat je graag zou willen leren.

Oke, en dan beginnen.

In mijn geval begon ik in de decemberperiode, waarin je direct ondergedompeld wordt in sint en kerstproducten. Wat mij betreft een erg leuke periode om te beginnen omdat je lekker snel kennis maakt met alle producten en meteen mee mag brainen over de plannen van het komende jaar. Als stagiair krijg je verantwoordelijkheid over het klaarmaken, inpakken en versturen van de webshop pakketjes. Je bent elke keer een cadeautje voor iemand aan het inpakken en daarmee een beleving aan het creëren voor de klant.

Omdat Dapeppa bestaat uit een klein team, wordt er altijd samen geluncht en leer je elkaar in korte tijd goed kennen. Je mag met alles meedenken. Zo vond ik het erg leuk om die ideeën die we in december hadden bedacht om te kunnen zetten in concretere plannen en  uitgewerkte concepten. Voor mijn stageopdracht, het Dapeppost project, was het doel om het gehele concept meer aan te laten sluiten bij waar Dapeppa voor staat, namelijk de ultieme verrassing, fun en lekker zelf aan de slag. Ik heb dit bereikt door eerst vooronderzoek te doen met onder andere interviews met de doelgroep en marktonderzoek. Vervolgens heb ik samen met het team gebrainstormd en zijn er veel schetsen gemaakt. Uiteindelijk zijn die ideeën verder uitgewerkt tot één eindconcept en heb ik designbureau Brum gebrieft om de designuitwerking van het concept verder over te nemen.

Naast mijn eigen project kreeg ik de mogelijkheid om aan verschillende andere projecten te werken. Zo heb ik voor het koekhuis project de fotoshoot georganiseerd en heb ik een groot aandeel gehad in de productontwikkeling. Ook heb ik vanaf dag 1 veel designopdrachten mogen oppakken, wat ik erg leuk vond.

Dus kortom, ben jij op zoek naar een stageplek waar je serieus wordt genomen, je mag meedenken met alles en leert werken in een dynamisch klein team? Dan is dit voor jou!