🍪 Klanten beoordelen dapeppa met 9,7 / 10 🍪 gratis levering vanaf 30 euro 🍪 100% natuurlijke ingrediënten
Cornbread recept voor op de Barbecue.

Cornbread recept voor op de Barbecue.

Cornbread recept voor op de Barbecue.

We komen al helemaal in de barbecue sferen bij dapeppa. Zo hebben we onlangs een recept voor Cornbread gemaakt op de Barbecue.

Wat is Cornbread eigenlijk?

In Nederland kennen we Cornbread niet zo goed en dat is eigenlijk jammer want het is eenvoudig te maken en combineert goed bij vele gerechten. Het is een populair gerecht in de zuidelijke staten in de VS, vooral tijdens barbecues en feesten. Het is een geel brood gemaakt van maismeel en heeft een luchtige korrelige structuur.

Cornbread combineert goed bij:

   • Barbecuegerechten. Het is een zoet contrast bij vleesgerechten zoals ribs, pulled pork en kip. Het brood absorbeert ook lekker de jus en saus.
   • Chili. Serveer een stukje cornbread naast een kom pittige chili.
   • Soepen en stoofschotels: Cornbread is een geweldige aanvulling op allerlei soepen en stoofschotels. Of het nu gaat om een romige maïssoep, bonensoep of een rijke stoofpot.
   • Gegrilde groenten: Combineer gegrilde groenten zoals paprika, courgette en ui met cornbread voor een smakelijke vegetarische maaltijd. De zoete en hartige smaak van het cornbread past goed bij de gegrilde groenten.
   • Ontbijt: Cornbread kan ook als ontbijt worden gegeten. Het heeft dan ook wel iets weg van Scones. Serveer het met boter en jam, honing of stroop voor een zoete traktatie. Misschien wat heftig maar je kunt het combineren met roerei, spek of worstjes voor een hartig ontbijt.
   • Salades. 

Wat heb je nodig?

Een Barbecue met deksel

Bakvorm. Ideaal is een Skillet maar een ronde bakpan of muffin bakvorm werken ook prima. 

Boodschappen lijst (ingrediënten):

2 eieren

70 gram tarwebloem

100 gram maismeel

225 ml volle yoghurt

110 ml (zonnebloem) olie

50 gram suiker

1 tl bakpoeder

1/2 tl baksoda

1/2 tl zout

Bereiding Cornbread

Zorg ervoor dat je Barbecue rond de 170 graden is. We gaan indirect bakken dus gebruik een barbecue steen (setter) en een rooster. 

Neem een grote kom en meng hierin het maismeel met de bloem, de suiker, bakpoeder, baksoda en het zout. Maak een kuiltje in het midden. 

Klopt de eieren luchtig en meng ze met de yorghurt en olie. Voeg dit mengsel toe aan de mengkom. Roer dit met een lepel tot een stevig beslag.

Vet de bakvorm van ongeveer 20-25 cm doorsnede in met boter en strooi hier een beetje bloem in. Kiep het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig. 

Plaats de bakvorm nu ongeveer 20 - 25 op de barbecue tot de cornbread gaar en goudbruin is. Je kunt dit controleren door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is de cornbread klaar. 

Laat hem nog zo'n 10 minuten afkoelen in de bakvorm en plaats hem daarna op een rooster of snijplank. Wanneer hij afgekoeld is kun je hem aansnijden en ervan gaan genieten. 

Nu je toch lekker bezig bent met de barbecue. Heb je al eens BarbeKoek gemaakt?

Producten