Cornbread recept voor op de Barbecue.
We komen al helemaal in de barbecue sferen bij dapeppa. Zo hebben we onlangs een recept voor Cornbread gemaakt op de Barbecue.
In Nederland kennen we Cornbread niet zo goed en dat is eigenlijk jammer want het is eenvoudig te maken en combineert goed bij vele gerechten. Het is een populair gerecht in de zuidelijke staten in de VS, vooral tijdens barbecues en feesten. Het is een geel brood gemaakt van maismeel en heeft een luchtige korrelige structuur.
Een Barbecue met deksel
Bakvorm. Ideaal is een Skillet maar een ronde bakpan of muffin bakvorm werken ook prima.
Boodschappen lijst (ingrediënten):
2 eieren
70 gram tarwebloem
100 gram maismeel
225 ml volle yoghurt
110 ml (zonnebloem) olie
50 gram suiker
1 tl bakpoeder
1/2 tl baksoda
1/2 tl zout
Zorg ervoor dat je Barbecue rond de 170 graden is. We gaan indirect bakken dus gebruik een barbecue steen (setter) en een rooster.
Neem een grote kom en meng hierin het maismeel met de bloem, de suiker, bakpoeder, baksoda en het zout. Maak een kuiltje in het midden.
Klopt de eieren luchtig en meng ze met de yorghurt en olie. Voeg dit mengsel toe aan de mengkom. Roer dit met een lepel tot een stevig beslag.
Vet de bakvorm van ongeveer 20-25 cm doorsnede in met boter en strooi hier een beetje bloem in. Kiep het beslag in de bakvorm en verdeel gelijkmatig.
Plaats de bakvorm nu ongeveer 20 - 25 op de barbecue tot de cornbread gaar en goudbruin is. Je kunt dit controleren door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt is de cornbread klaar.
Laat hem nog zo'n 10 minuten afkoelen in de bakvorm en plaats hem daarna op een rooster of snijplank. Wanneer hij afgekoeld is kun je hem aansnijden en ervan gaan genieten.
Nu je toch lekker bezig bent met de barbecue. Heb je al eens BarbeKoek gemaakt?
Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het koekjesnieuws & ontvang mooie aanbiedingen.